Katto ja Eristys Huusko Oy

Kattotarvikkeet ja kattoturvatuotteet

Myymme ja asennamme kaikkia katolla tarvittavia ja kattoon liittyviä tuotteita ja tarvikkeita. Betoni- ja savitiilikatot, profiilipeltikatot sekä niille tarvittavat aluskatteet ja -kermit, eli kattohuovat. Läpiviennit, lumiesteet, kattosillat, tikkaat ja sadevesijärjestelmät.

Tunnemme omalta osaltamme yhteiskuntavastuumme ja käytämme kotimaisia tarvikkeita ja työvoimaa. Pitkä kokemuksemme ja yhteistyömme materiaali ja tarvikevalmistajien kanssa takaa tarvikkeiden laadun ja kilpailukykyiset hinnat. Meiltä voi myös ostaa pelkät materiaalit ilman asennusta suoraan työkohteeseen ajallaan toimitettuna.

Lumiesteet

Lumiesteen avulla lisätään turvallisuutta talviaikaan. Kattoturvatuotteista, lumiesteellä vältetään katolta tippuvan lumen aiheuttamat vaaratilanteet ja suojataan katon rakenteita. Rakennusmääräykset edellyttävät, että sisäänkäyntien ja kulkuväylien kohdat sekä talvella käytettävät leikki- ja oleskelualueet tulee suojata rakennuksen katolta putoavalta lumelta ja jäältä. Katon lappeella olevat rakenteet ja läpiviennit (esimerkiksi aurinkopaneelit, kattoikkunat, tuuletushormit, kevytpiiput ja sisäjiirit) suojataan pääsääntöisesti lumiesteellä. Valoa läpäisevän katteen yläpuolelle sijoitetaan lumieste niin, että lumi ei pääse liukumaan katteelle. Lumiesteitä tulee käyttää katolla, kun katon jyrkkyys on 1:8 tai sitä jyrkempi.

Kattosillat

Katolla liikkumista varten vesikatto tulee varustaa lapetikkailla, kattoportailla ja kattosilloilla ja tarvittaessa turvakiskolla/köysikiinnikkeillä, kun katto on jyrkempi kuin 1:8. Katolla sijaitseville savupiipuille, ilmanvaihtolaitteille sekä muille säännöllistä käyntiä edellyttäville rakennusosille ja laitteille on järjestettävä tarkoituksenmukainen, katkeamaton kulkutie. Meiltä saat kaikille yleisimmille kattotyypeille kaikki kiinnikkeet sekä tarvikkeet kattosiltoihin, kuten esimerkiksi kattosiltaan kiinnitettävät turvakiskot sekä köysikiinnikkeet.

Läpiviennit

Kaikki käyttämämme kattoläpiviennit ovat kotimaisia VILPE®-laatutuotteita. VILPE®-tuoteryhmään kuuluvat mm. huippuimurit ja radonimurit, poistoputket, tuuletusputket, läpivientilevyt, antenni- ja piippuläpiviennit sekä kattoluukut. Läpivientejä löytyy kaikille katemateriaaleille. Meiltä saat kaikki VILPE®-tuoteperheeseen kuuluvat tuotteet.

VILPE®-brändi on kotimaisen SK-tuotteen tuoteperhe ilmanvaihdon läpivienteihin. VILPE®-tuoteperheen perusarvot ovat olleet alusta alkaen luotettavuus, asentamisen helppous ja kestävyys kaikissa oloissa.

Seinä- ja turvatikkaat

Rakennuksessa tulee olla turvallinen pääsy vesikatolle. Talotikkaan tulee olla kestävä, kiinteästi asennettu sekä turvallisesti ja tarkoituksenmukaisesti sijoitettu. Talotikkaat suositellaan sijoitettavaksi rakennuksen päätyyn, jolloin ne eivät joudu lumikuormalle alttiiksi. Jos talotikkaat sijoitetaan sivuräystäälle, ne suojataan lumiesteillä. Tikasvalikoimastamme löytyy ratkaisut niin omakotitaloihin, kerrostaloihin kuin rivitaloihinkin. Tikkaiden rungot soveltuvat seinä- ja lapetikkaiksi sekä hätäpoistumistikkaiksi. Saatavilla on myös kiipeilyesteitä ja sivusiirtymätankoja sekä nousukiskoja.

Käyttämämme tikkaat, kattosillat, lumiesteet ja sadevesijärjestelmät ovat kotimaisia Lapuan Piristeelin valmistamia Pisko-tuotteita. Lapuan Piristeel Oy on Suomen johtava sadevesijärjestelmien, tikkaiden ja kattoturvatuotteiden valmistaja. Kotimaiset Pisko-tuotteet valmistetaan pitkät perinteet omaavin perheyrityksen arvoin. Pisko-tuotteet on suunniteltu niin että niiden asennus on helppoa ja turvallista. Tuotteiden elinkaari on pitkä ja soveltuvuus Skandinaavisiin vaativiin olosuhteisiin erinomainen. Tuotetestausta tehdään useammin kuin standardit vaativat. Emme tyydy rimaa hipoviin testimenestyksiin vaan ylitämme vaatimukset reilusti ja kunnon varmuuskertoimella. Vain paras on kyllin hyvä, kun on kysymyksessä ihmisten turvallisuus ja sen parantaminen.

Sivujen ylläpito: Sipoo.eu